Over de kunstenaar

Mijn naam is Laurens Hoste, een Nederlandse kunstenaar geboren in januari 1978. Ik ben opgegroeid en leef in Rotterdam. Op de Middelbare school volgde ik het vak tekenen en daar op volgend ben ik 1999 begonnen aan de kunst academie in Utrecht. Mijn aandacht was vooral gericht op het schilderen met acrylverf. Mijn drijfveer zelfexpressie. Mijn overtuigingen en werkwijze paste het best bij de intellectuele en stilistische achtergrond van expressionisme.

In 2003, het jaar dat ik afstudeerde, maakt ik een collectie van duo-prints. Printen op een schilderij met een ander schilderij. Het samen persen van schilderijen om fysieke overeenkomsten te krijgen en daarmee mijn handschrift te mechaniseren. Een van de beste voorbeelden van een duo-print zijn “Hamer en Uil”.

De Laatste tijd is mijn doel binnen het schilderen gericht op het samenbrengen van een gevoel van tijd en verf. Schilderen en met name schilderijen worden vaak bekeken als iets statisch. Ik heb het gevoel dat we daardoor schilderijen te kort doen. Het is voor mij een zoektocht om een zichtbare verandering te maken in de kijk op de perceptie van schilderijen. Om als het ware het kijken naar een schilderij tastbaar te maken.
Een van de voorbeelden van deze zoektocht is het schilderen op plastic en het gebruik van foto-bewerking programma’s en video projecties om het schilderen mee te onderzoeken. Een van de laatste stappen is het maken van acrylhuiden. Losse stukken verf die ik middels collage technieken integreer in het schilderen.

Het geven van materiaal-kennis workshops met acryl mediums voed de noodzaak om te blijven experimenteren en innovatief om te gaan met deze materialen. Het combineren van verschillende ondergronden, technieken en methoden verrijkt mijn beeldend vermogen.

Ik ben een vriendelijke en ruim geestig persoon maar ook zeker sceptisch en bedachtzaam. Ik sta open voor suggesties en samenwerkingen!!

Veel van mijn schilders-onderzoeken zijn te vinden op Laurens on flickr

Uiteindelijk zullen de meeste kunstwerken ook op deze persoonlijke pagina te vinden zijn

Hartelijk dank voor uw interesse,
Try Art

Laurens Hoste

  • Mich & Easel
  • shadows rehersing for a play
  • stairs in the studio
  • teddy
  • a boy, a smoke,  a girl, a drink
  • endless debate
  • residue
  • Hill in the room